Geef a.u.b. aan in welke rol u deze website wilt bezoeken

Ik ben patiënt Ik ben zorgverlener

FertiScreen biedt u:

 • inzicht in uw eigen kans op zwangerschap en/of problemen daarbij
 • achtergrondinformatie
 • de unieke mogelijkheid tot online overleg met uw huisarts en een gynaecoloog

Aan de slag!

 1. Maak een profiel aan met uw DigiD bij MijnZorgnet (handleiding)
 2. Voeg module FertiScreen toe aan uw profiel en vul meteen in (handleiding kinderwens korter dan 1 jaar of handleiding kinderwens langer dan 1 jaar)
 3. Nodig online uw huisarts en een gynaecoloog uit in uw Zorgteam
 4. Start een online overleg met uw huisarts en een gynaecoloog

Uw mening telt!

FertiScreen is een nieuwe, veelbelovende methode voor online zorgverlening. Het is nog in ontwikkeling en daarom is uw ervaring met deze methode essentieel. Doe dus mee met de vragenlijst die u automatisch ontvangt als u een e-mail stuurt naar helga.vanderpluijm-schouten@radboudumc.nl

Belangrijke informatie vooraf

 • Duur kinderwens korter dan een jaar
 • Bij paren die moeite hebben met zwanger worden, maken we onderscheid tussen een kinderwens korter dan een jaar en langer dan een jaar. Heeft u korter dan een jaar een kinderwens, dan spreken we officieel nog niet van verminderde vruchtbaarheid. Er kan dan nog geen betrouwbare kansberekening worden gedaan, maar FertiScreen kan wel opsporen waar mogelijk een (toekomstige) oorzaak zit, bijvoorbeeld uw cyclus. Vaak is er een goede kans op een spontane zwangerschap en kunt u nog 6 tot 12 maanden afwachten. Soms is het verstandig om al naar de gynaecoloog te gaan.

 • Duur kinderwens langer dan een jaar
 • Heeft u langer dan een jaar een kinderwens, dan spreken we van verminderde vruchtbaarheid (subfertiliteit) en zal de huisarts waarschijnlijk extra onderzoek aanvragen (zaadonderzoek bij de man en bloedonderzoek bij de vrouw). Dit betekent niet altijd dat u met een behandeling een grotere kans heeft op een zwangerschap. FertiScreen kan in de meeste gevallen uw kans op zwangerschap berekenen. Als FertiScreen alleen maar groene bolletjes laat zien (dus als er geen problemen zijn met bijvoorbeeld uw cyclus), is er sprake van onbegrepen subfertiliteit. Paren met onbegrepen subfertiliteit hebben vaak een goede kans op een spontane zwangerschap.

 • Privacy en veiligheid
 • Het belangrijk om te weten dat uw huisarts en een gynaecoloog pas uw profiel en uitslag kunnen inzien als u ze voor uw Zorgteam heeft uitgenodigd. U heeft dus zelf in de hand wie er toegang heeft tot uw uitslag!

 • Regio Nijmegen
 • Waarschijnlijk bent u patiënt in de regio Nijmegen: FertiScreen wordt op dit moment alleen aangeboden in deze regio. Woont u ergens anders, dan kunt u FertiScreen gerust gebruiken, maar kent uw huisarts het waarschijnlijk niet en is er geen gynaecoloog beschikbaar voor online overleg.

  Heeft u na het lezen van bovenstaande nog vragen, dan kunt u deze mailen naar Helga van der Pluijm-Schouten (arts-onderzoeker) via: helga.vanderpluijm-schouten@radboudumc.nl.

  De ervaringen met het gebruik van FertiScreen worden onder patiënten geëvalueerd middels vragenlijsten. In een later stadium zal ook een evaluatie onder zorgverleners plaatsvinden. Heeft u vragen met betrekking tot het onderzoek of over (het gebruik van) FertiScreen, dan kunt u contact opnemen met Helga van der Pluijm-Schouten (arts-onderzoeker) via helga.vanderpluijm-schouten@radboudumc.nl of met de onafhankelijk onderzoeker dr. M. Woiski (gynaecoloog) via mallory.woiski@radboudumc.nl.

  Informatie FertiScreen

  Voor mensen die moeite hebben met zwanger worden

  Vul hier FertiScreen in

  Ik ben zorgverlener